Un nou standard şi sistemul aferent de certificare au fost lansate oficial şi discutate la o conferinţă la care au participat reprezentanţi din industria pentru combaterea dăunătorilor, factori de decizie şi alte persoane interesate din Europa, organizată de organismul profesional din acest domeniu, Confederaţia europeană a asociaţiilor din domeniul combaterii dăunătorilor (CEPA).

n urmă cu cinci ani, CEPA a început să dezvolte un standard care să clasifice companiile profesionale din domeniul combaterii dăunătorilor. În prezent, standardul şi sistemul său de certificare reprezintă axul unei strategii combinate şi coordonate.

Noul sistem este construit pe baza EN 16636, un standard european nou dezvoltat de industrie în colaborare cu experţi din cadrul institutelor naţionale de specialitate din Europa şi cu CEN, Biroul European de Standardizare.

Acest lucru nu ne va permite să oferim în faţa publicului general o imagine pozitivă a rolului esenţial pe care îl are industria noastră la nivel european în ceea ce priveşte sănătatea publică, siguranţa alimentară, durabilitatea mediului şi importanţa economică. Reprezintă un element esenţial în cadrul eforturilor noastre de a ne proteja cetăţenii în mod responsabil“, mentioneaza Dl Montmoreau, presedintele CEPA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *