Pesticidele, erbicidele, raticidele, insecticidele variaza in toxicitatea lor si din acest motiv echipamentul de protectie este variat in functie de substanta de care trebuie sa fi protejat, acestea putand avea un efect iritant sau corosiv pentru piele sau chiar pot provoca moartea.

2_04-Protectia-muncii-obligatorie-800x390

Prin urmare este foarte important sa fie urmate indeaproape normele de siguranta specificate pe fiecare produs si trebuie folosit un echipament adecvat. In functie de tipul de pesticid se folosesc haine cu protectie chimica daca exista sansa de a te stropi sau a varsa substanta activa chimic sau de a avea contact cu un pulverizator.

De asemenea este foarte importanta si o pereche de ochelari de protectie si o masca pentru gura mai ales atunci cand amesteci sau imprastii chimicale. Manusile ar trebui de asemenea sa nu fie din piele, hartie sau material textil deoarece acestea pot absorbii lichidele, cele mai utile sunt cele speciale de protectie impermeabile.

Daca pielea ajunge in contact cu substanta atunci trebuie spalata zona bine cu apa si sapun, scoase toate haine contaminate, trebuie evitat contactul cu ochii sau gura iar daca simti ca situatia s-a agravat vizibil contacteaza imediat un medic.

Pentru a reduce sansele de intoxicare cu o substanta chimica este indicat: atunci cand folosesti pompe, atomizoare, termonebulizatoare este bine sa te pozitionezi in asa fel incat vantul sa nu iti aduca particulele de substanta spre tine.

Echipamentele necesare unui prestaror de servicii de deratizare, dezinsectie si dezinfectie sunt:
– masca de gaze integrala sau semi-masca,
– ochelarii de protectie (necesari doar daca utilizati semi-masca),
– manusile de protectie,
– combinezonul impermeabil si antichimic,
– cizmele/bocancii impermeabili si antichimici,
– sapca de protectie,
– lanterna frontala sau de mana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *