Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au luat la puricat magazilele second hand din toată ţara. La Braşov pe lângă lipsa documentelelor legale s-au descoperit haine murdare şi nedezinfectate.

Dezinsectia  reprezinta procesul de prevenire sau de combatere a insectelor ce va produc discomfortul cauzat de prezenta acestora, pentru a va proteja impotriva vectorilor patogeni purtati de acestia dar si de pierderile economice. Dezinsectia se poate face preventiv sau de necesitate.

Controalele efectuate la peste 600 de magazine din toată ţara au scos la iveală faptul că vânzătorii nu prea respectă legea atunci când vine vorba despre igienizarea hainelor second hand. „La nivelul judeţului Braşov s-au găsit operatori economici care nu efectuaseră operaţiunile de curăţare, dezinsecţie şi dezinfecţie a materialelor textile şi, prin urmare, nu aveau documente de certificare a acestor operaţiuni sau aveau documente fără datele prevăzute de lege.

Tot în Braşov s-au descoperit magazine în care nu se efectuase sortarea lunară a produselor de îmbrăcăminte second hand, în funcţie de gradul de uzură, aşa cum prevede legea şi care nu ţineau evidenţa lunară a intrărilor şi ieşirilor acestora“, se precizează într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Hainele second hand pot fi purtătoare de bacterii care pot genera alergii sau chiar boli grave de piele. De aceea legea impune dezinfectarea lor înainte de comercializare. Chiar şi aşa nu vă bazaţi pe comercianţi şi apălaţi acasă foarte bine hainele second hand înainte să le purtaţi.

Solutii recomandate pentru dezinfectie: DEADYNA, CYPEX, GETOX CT+, BLATTANEX, FENDONA, PENTA, K-OTHRINE SC 25, MAX FORCE GEL, BLATTOXUR GEL

Daca aveti nevoie de servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie Bug Buster SRL este solutia ideala.

Firma Bug Buster Ro este o firma prestatoare de servicii profesionale si complete de dezinsectie,dezinfectie si deratizare fiind avizata de catre Primaria Municipiului Bucuresti, Directia de Sanatate Publica, Directia Sanitar Veterinara, Inspectoratul General de Politie si este certificata Rina Simtex ISO 9001 si Rina Simtex ISO 14001.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *